Thursday, August 23, 2007

Take me to your dealer!

Gary fisher har gjort det igen. Exakt en sånhär cykel är det jag tänker försöka bygg åt Hanna.



Vilka handlare är det som säljer trek i sthlm?


från cyclingnews.

Wednesday, August 15, 2007

viktväktarnoja

Efter tre trevliga dagar med cykeln är huvudet redan fyllt med noja. Jag har aldrig haft en såhär lätt cykel förut, ändå går hjärnan i gång på uppgraderingstankar. Skulle jag lägga X kronor på nya hjul skulle jag spara Y gram. osv. Jag skall nog roa mig med att göra ett kalkylblad och räkna fram vad som ger mest viktbesparing per krona. Om jag skall köpa något vete tusan.






Som ni kan se på bilderna så sparade jag ett drygt hekto på att byta framhjul och framdäck. Jag köpte ett fräckt, men ganska tungt och inte superaero, hjul på yardsalen för 300kr. Då fick jag med ett conti GP 3000-däck. Jag märker ingen skillnad när jag cyklar, det är lika kul ändå. För ~2000 kr skulle jag kunna bygga ett bakhjul som väger 820g. Det skulle bli 400g lättare än nuvarande om jag använder samma däck. Är en sån grej verkligen värt det? Det nya hjulet skulle naturilgtvis vara snyggare, men vad är snyggast, omaka snygga hjul eller matchande "fula" hjul?

Dagens länktips

Det är inte varje dag man sitter och drägglar över en cykel på 52 kilo, med nexusvevar och navväxel. Men det hände idag.

kolla själva här:
http://news.com.com

Se till att ni tittar på alla bilderna i serien bara. Det är hantverk på hög nivå.

Monday, August 13, 2007

min nya Xbox 360 elite!

Trampade hem från tyresö nu innan lunch. Jag hade faktiskt inte trott att en cykel med så smala däck skulle kunna vara så bekväm. Det återstår nog lite fintrimmande av styrpostitionen bara innan jag är helt tillfreds, men det gav klart mersmak. Lite av den sköna snabba känslan kom nog iofs från medvinden. =)

Cykeln är finansierad genom att jag inte kommer köpa några tvspelskonsoller innom överskådlig framtid. Så det här är min xbox 360 elite, med wlankort och extra handkontroll, samt ett par spel. Ikväll skall den vägas in. Får se om jag lägger en Wii på ett riktigt smutt bakhjul eler om jag kör vidare på det här. Naven och vevpartiet är egentligen det enda som är vettigt att uppgradera om jag skulle vilja kapa lite vikt. Den går ju som ett spett i uppförsbackarna så en ev viktminskning handlar isf om rent längdpinkande.
Posted by Picasa

Sunday, August 12, 2007

Ett skepp kommer lastat

Vi tog oss hem från Gotland idag. Upp i svinottan för att trampa till båten. Det vore lögn att säga att vi inte vilat något under veckan, ändå värkte musklerna mer i morse längs toftavägen än de gjorde i motvinden ner till nynäs. Jobbigt värre

Hojen gick iaf bra och eftersom TnT frågade så lägger jag upp ett par bilder på den här.



















I morgon skall jag ut till tyresö och hämta min nya hoj. Det är fortfarande ingen som lyckats klippa in rätt svar i gissningstävlingen.
Posted by Picasa

Monday, August 06, 2007

Schysst hylla!


Ovan ser ni resultatet av många timmars slit. Man brukar normalt säga att pakethållare och skivbromsar inte fungerar ihop men jag har äntligen lyckats. Gaffeln är en DMR trailblade II med 20mm-axel. Jag är en övertygad anhängare av skivbromsar och 20mm-axlar, speciellt på tandemhojen. Den är lite längre än originalgaffeln, men betydligt kortare än DJ-1an som jag hade på förut så hojjen känns stabil och bra med den på. Den saknade dock alla former av fästen för pakethållare och skärm. Tur man är händig.

Pakethållaren är en surly nice rack. Det är en oerhört stabil och trevlig historia som tog en och enhalv dag att montera på gaffeln. Jag fick åka till Sieverts skruv och bult två gånger och drog gängpaj på ett stort antal skruvar. Det sistnämnda berodde dock på att skruvarna som följde med pakethållaren visade sig vara av undermålig kvalité. Gaffeln är aningen bredare än innermåttet på pakethållaren i höjd med det övre fästet, vilket förklarar en hel del av problemen jag hade. Det följde också med en sjuk mängd monteringsdetaljer med pakethållaren, dock inte tillräckligt för mina behov, så jag fick leka lite MacGyver. Nu sitter den dock där den skall och jag har ett stort förtroende för den. Återstår bara att hitta en lämplig belysning att sätta i fronten.

f.ö. kan jag passa på att säga att om någon har problem med sin BBB powerhead, styrlagerexpander, så har jag kommit på knepet. Den är faktiskt riktigt smart.

Sunday, August 05, 2007

Packad och Glad!

Nu är tandemcykeln färdigpackad för vår tur till Gotland. Vi åker med båten 7:30 i morgon från Nynäshamn. Normalt sett brukar vi ta pendeltåget, men de kör bussar från västerhaninge nu på sommaren och tandem på buss är rätt kört, oavsett hur snäll busschaffisen är. Det löser vi mha tält och fint väder. Nu skall det campas!

[update] Det är dryga nio mil från solna till Nynäs den vägen vi körde. Det var väldigt blåsigt, åt fel håll, men vi bodde bra på campingen och han med båten. Vi mötte en klunga lvgcyklister vid grindsjöns som såg ut att innehålla bla Viktor.

Thursday, August 02, 2007

nytt på G

Jag lade handpenning på en ny hoj idag. Vi kör "20 frågor" i kommentarsfältet så får vi se om nån gissar rätt. dudster får inte gissa.