Sunday, January 03, 2010

nytt år, nytt inlägg

2009 blev ett ganska bra år på många sätt och vis. Jag disputerade i januari och började på mitt nya jobb i februari. I Juni blev jag pappa för andra gången och nu i december skaffade jag en iphone.

På cyklingsfronten blev det ett mellanår. Jag har cyklat tokigt lite MTB och bara en tävling, som dessutom inte var SSSM. Att jag har cykelpendlat hela året gör dock att jag räknar med att ha hamnat på en sisåder 500 mil i år. 2010 blir det förmodligen inte mer. Jag kommer jobba halvtid och vara pappaledig halvtid, vilket drar ner antalet pendlingsdagar till hälften och orken att cykla extra till nära noll. Vi siktar däremot in oss på någon form av touringcykling i sommar igen. Arvingarna får bo hos någon lättlurad släkting medans frugan och jag tar Cannondalen och tältet och cyklar iväg. Kanske tar vi en sväng förbi Askerfors och hälsar på Tobbe och Jocke. Det verkar lagom. Förhoppningsvis hinner vi rasta Ventanan några dagar i Åre också.

Det blir förmodligen bara en ny cykel i år, och det blir en ny pendlare till min fru. Nått lätt och snärtigt med skivbromsar och alfine-växlar vore trevligt. När jag sitter och suktar på fri hand så är det dock en till Cannondaletandem som dyker upp först i tankarna. En tokigt snabb landsvägstandem vore riktigt najs. Den kommer dock inte att få plats i lägenheten så det blir nog ingen sådan fören vi skaffar något större.