Saturday, May 22, 2010

Big ring trucker

På lunchrasten i måndags satt jag och några kollegor och pratade cykelmek. Jag noterade då att jag aldrig råkat ut för något ekerbrott, trots ganska många mil som pendlare.

Naturligtvis hade en eker gått av på cykeln när jag kom ner till cykelförrådet för att åka hem. Det ena ledde till det andra och i cykelbutiken så plockade jag också på mig en större klinga. jag har tidigare kört 42/16 på langstern. Nu sitter det en 52:a fram. Det har både för och nackdelar med monsterutväxling. Jag är ju inte alls lika rapp iväg från rödlysena, men när jag drog en repa på lovön i onsdags så kom klingan mer till sin rätt.

Det där med att kuna byta utväxling på cykeln efter väder och behov är inte så tokigt ändå. Undrar om det finns någon smidig lösning för sånt.
Posted by Picasa

7 comments:

Johan Andersson said...

Imponerande storlek... Är den verkligen funkis inne i stan?

Unknown said...

Sånt heter växlar älskling... ;)

Tobbe Arnesson said...

Byta klinga under färd? Konceptet är mig så främmande att det snurrar!

kallegunnar said...

har du möjlighet till 2 olika bakdrev????alltså ett på varsin sida
då kan du ju ha två olika utv genom att bara snurra på hjulet.....problemet är ju kedjelängden efteråt men ev en extra länk så är det löst:)

Rikard said...

52 funkar inne i stan, om det är bra väder och jag är i form =)

Jag hade tänkt byta drev bak, men det originalmonterade 16t-drevet sitter fast. Rejält fast.

derfirk said...

Hej!

Du verkar ha utrustning för att cykla en bit :)

Välkommen till Sundsvall Classics, Sveriges kanske roligaste motionslopp på cykel.
Välj 73, 104 eller 187 km. Motionsloppet är till för alla och Du väljer själv Din sträcka efter just Dina förutsättningar. Gammal som ung, motionär som elit - Alla är välkomna.

Sundsvall Classics tar Dig med på en fantastisk resa genom den unika terrängen vårt landskap har att erbjuda. Loppet blir ett folkligt arrangemang med målgång mitt i Sundsvalls Gatufest. På plats i målområdet finns leverantörer, cykelbutiker och specialister. Naturligtvis kommer Du att hitta mat (ingår i startavgiften), underhållning liksom alla andra spännande och roliga aktiviteter Gatufesten har att erbjuda. Vi kör den 10 juli."

Titta in på hemsidan www.sundsvallclassics.com som vi uppdtarerar med mer info eftersom.

MVH Fredrik Olsson Sundsvall Classics

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.