Friday, August 25, 2006

Happy är nere

Happy är nere pga hrdvarustrul och det kan ta ett litet tag innan allt är i gång igen.

Därför finns det ett temporärt happyalternativ här:
http://groups.google.com/group/happymtb

Tuesday, August 22, 2006

Dreambike I









Komponentsamlandet för vinterns stora byggprojekt har redan börjat. Den här gången handlar det om en riktigt flashig blingcykel av största kaliber.

Komponenten på bilden köpte jag av en utlänning som jag träffade på en krog på söder. Han hade hela väskan full med grejjer med samma logga, allt till väldigt bra priser.... =)

 Posted by Picasa

Tuesday, August 15, 2006

Nytt om NICK


Det händer grejer kring NICK-spåret. Något annat hade väl inte varit att vänta sig av ett av Sveriges mest centralt belägna MTB-spår.

I det här fallet så hade komunen glömt att informera oss om att det skulle dras en ny väg genom området. Så en vacker dag så stog det en grävmaskin mitt på spåret och en hel del träd hade försvunnit. Det var naturligtvis bara att gilla läget, man kan inte stå och grina över att utvecklingen går frammåt, spåret måste dras om.

På vägen hem från jobbet så åkte jag förbi den aktuella platsen för att rädda lite skyltar från de träd som de skulle fälla. Byggjobbarna hade varit så shyssta så de hade räddat skyltarna från de träd som de redan fällt, hyggligt. En av skanskas representanter på platsen visade sig vara en f.d. elev till mig. Vi fick oss en trevlig pratstund och hon berättade hur vägen skulle dras så att vi inte skulle krocka igen. De kommer att ta hand om resterna av bågskytteklubbens gamla klubblokaler dessutom. Det kommer att bli ett lyft för området att bli av med de rucklena.

Idag var jag ute och markerade upp den nya sträckningen. Ni som cyklar där kommer att märka att på sträckan upp från motionsgården är det nu en ny vänstersväng. Jag hade inte med mig en full uppsättning verktyg, så en av skyltarna är uppochner och det är bara skyltat i ena riktningen. Det kommer dock att fixas ganska snabbt och då kommer också lite av slyn att försvinna från den nya stigen.

Cykla lungt.