Sunday, October 08, 2006

En av årets bästa rides....

Jag har inte gjort några extravaganta cykelresor i år. Ganska förklarligt nu när cyklandet begränsas av barnvaktstillgången. Jag kom dock iväg till åre i år igen, och det var najs. Åre är dock lite stort och man bör nog vara där ett par veckor för att vänja sig vid att varje nerfart kräver lite huckande.

En fin dag på fjället i juli kan dock inte mäta sig med en regnig oktoberlördag i Stockholm. Vi hade fixat barnvakt och hoppades på fint väder. Vädret sket sig men det var bara att dra på sig goretex-strumporna och regnkläderna och ge sig av ändå. Vi hade inte cyklat tandem off road sedan vi var i säfsen så abstinensen var total. Med duggregnet i ansiktet så rullade vi iväg mot lovön för att ta en tur på fornstigen. Motvinden spelade absolut ingen roll för humöret var på topp.

Vi har väl en dryg mil till starten och efter första uppförsbacken in i skogen stannade vi och tömde däcken på nästan all luft. Regnet till trots så var det inte så farligt blött i skogen, eller inte dyngsurt iallafall. Rötterna var blöta liksom hellarna, men gyttjan var inte så djup. Dags för däcken att bekänna färg mao. Släpar man omkring på över tre kilo DHdäck så vill man ju få valuta för vikten nån gång, och det fick vi.

Fornstigen är precis lagom teknisk för tandemcykling och vi kryssade omkring i skogen i makligt tempo och bara njöt av varandras sällskap. Kycklingwraps blir inte mindre goda för att man äter dem ihopkurad under en gran och post-ride-fikat vid kina slott toppade vilket kondis som helst inne i stan.

Den enda turen jag kan tänka mig i år som toppar den här var nog förra turen på tandemcykeln, då fikade vi med den här utsikten:

4 comments:

Anonymous said...

Najs! Det där lät som kärlek på flera sätt.

Hälsa medryttarinnan!

// Jocke

Anonymous said...

Najs! Det där lät som kärlek på mer än ett sätt.

Hälsa medryttarinnan!

// Jocke

Anonymous said...

Hur kommer det sig att ni har en en gul/guldig fisk på toppröret på eran tandem?

Rikard said...

Bättre sent än aldrig.

Det är en ictusfisk och den täcker en repa i lacken som jag nog gjort med spd-klossen....