Saturday, January 31, 2009

dr Zoidberg

  
Nu har Dr Zoidberg från futurama och jag ytterligare en likhet, bortsett från titel och temperament. Mina nya enduravantar dök upp idag. Jag har pendlat ganska många vintrar men jag har inte hittat någon tillräckligt bra lösning på problemet med kalla fingrar. Enduras lobstervantar verkar lovande, men något så billigt (15 £) kan väl inte funka, eller hur är det?
Posted by Picasa

Friday, January 30, 2009

Mitt nya liv!

Jag överlevde disputationen. Det var t.o.m. rätt kul. Jag fick massor med choklad!

Idag var sista dagen på gamla jobbet. Jag passade på att formatera om bägge mina datorer och installera linux på dem innan jag drog, i övrigt gick det rätt lugnt till. På måndag börjar jag på ett nytt jobb som nog innebär mindre surfande på dagtid, men ledigare kvällar. Som en extra bonus får jag längre att pendla, vilket kan behövas efter ett halvår av stillasittande framför datorn.

Det innebär också lite förändringar på bloggen. Jag kommer naturligtvis fortsätta att blogga om cyklar och cykling när andan faller på, men jag tänkte bredda mig lite. Jag är lite lagom intresserad av teknik, naturvetenskap och forskning så jag kommer nog klämma in ett och annat blogginlägg om sådant också. Framförallt forskningsfinansiering är ett område som jag har starka åsikter om men inte riktigt velat blogga om medans jag var anställd på KTH. Jag skall nog passa på att kasta lite dynga omkring mig när det passar också. Jag skar ner på happysurfandet under slutskedet av avhandlandet och har inte riktigt hittat tillbaka ännu så jag behöver nog ett forum för sådant. =)

För att hålla åtminstone denna post lite cykelrelaterad så skall jag passa på att säga att jag kanske hittat en frampakethållare till lastcykeln. ilikebike tar in wald. Jag får hoja ner till hammarby och se om de passar.

Wednesday, January 14, 2009

Det var bra även förr

Jag har egentligen inte tid att blogga men jag fick den här videon skickad till mig:



Det är inte mycket nytt under solen. Speciellt det där messenger-racet i mitten såg kul ut.