Sunday, April 05, 2009

Våruppdatering

Våren kom till Stockholm med bravur den här veckan. Det gick så snabbt att jag inte riktigt han med i svängarna. Det blev dock Langsterpremiär i fredags och i går (lördag) fick jag på sommardäcken på laståsnan.

Det är så sjuuuukt najs att byta från dubbdäck till släta däck så man tror inte det är sant. Jag kommer att spara massor med tid till och från jobbet nu när cykeln inte tvärnitar så fort man slutar trampa.

Elvira cyklade till dagis på sin springcykel för första gången i år i fredags. Då noterade vi att den hjälm hon hade förra året var tokigt liten i år. Så första turen med laståsnan efter att jag bytt däck gick till cykloteket för att hitta en ny hjälm. Elvira har inte åkt med i stolen på jättelänge så hon var överlycklig och sjöng hela tiden. Att åka till cykloteket första fina vårlördagen brukar dock vara en övning i trängsel och långa köer. Idag lyckades jag dessutom tajma in det med deras vätternrundanspecial, så det var nog extra mycket folk i butiken. Cykloteket skall dock ha en eloge för det var nog inte en enda cykloteketanställd som hade ledigt i går. Det var inga problem att få service om man ville ha det. Det blev dessutom en riktigt najs hjälm till Elvira, en giro Havoc. Då den var på halva priset kostade den inte så jättemycket mer än de lite bättre barnhjälmarna och det är nog en mycket bättre hjälm. Storlek S satt som en smäck samtidigt som hon nog kan växa lite till innan den blir för liten igen.

Efter det så tillbringade vi eftermiddagen med att cykla springcykel på gården. Jag passade på att testa filfunktionen i vår nya ixus 80 och lektelite med Imovie 09. Resultatet blev såhär:



Bromsa/rulla är visst synonymer i den bemärkelsen att man inte får mer fart. Hon kör ju brakeless... =)

Jag lyckades för övrigt komma i närkamp med vägbommen igen. Det var ungefär samma upplägg som förra gången, men på eftermiddagen när jag var på väg ut. Den här gången så skyller jag på solen som sken mig rätt i ögonen i precis fel tillfälle.