Monday, January 03, 2011

2011, full fart framåt

2010 blev ett rätt svagt år på cykelfronten. Jag cyklade nästan ingen MTB och jobbade bara halvtid så t.o.m. pendlarmilen blev lidande. Några trevliga rundor på Gotland får nog stå som höjdpunkterna under förra cykelåret. Dessutom blev det bara en ny cykel köpt och ett nytt hjul byggt, så jag har knappt ens prylnerdat mig.

Däremot så innebar 2010 en klar förändring som förhoppningsvis kommer inverka positivt på cyklandet på lång sikt: Vi köpte ett hus och flyttade! Nu har vi äntligen plats för mer cyklar och jag har ett dedikerat cykelmekarutrymme på spatsiösa 10 kvadrat.

Min nya pendlarsträcka är aningen kortare än den förra (8 km mot c:a 11 tidigare), men nu slipper jag cykla genom stan och har betydligt färre rödljus att ta hänsyn till. Den kortare sträckan kompenseras dock väl av att vi skolar in på dagis nästa vecka så jag kommer cykla dubbelt så ofta. Det är också min innerliga förhoppning att kunna börja dyka upp på tisdagsturerna i Hellas och även att kunna nöta lite asfaltsmil på helgerna. Lördagsmorgnar på södertörn någon?

Målsättningen inför 2011 är också att försöka tajma in en kortare brevet med bra form och väder, men mer tävlande än så blir det inte. Jag skall däremotförsöka avhålla mig från att köpa altför många nya cyklar i år. Även om det vore trevligt med en CX, en ny lvg-hoj, en FS-29:a (AM) och en longtail så får det nog bli langsterns och inbredens år även detta år. Eftersom jag dessutom tycker att cykling skall vara trevligt så kör jag utan cykeldator även detta år och kommer inte att logga vare sig km eller timmar. Cykla först, cyklar sedan!
2 comments:

Johan Andersson said...

Lördagsmorgnar på Södertörn, ja tack!

Tobbe Arnesson said...

Reeeady ... set ... GO!