Friday, March 02, 2007

Kandidatur!

Det är årsmöte på måndag! För NICK altså. Det skall bli kul.

Jag har varit aktiv i ganska många föreingar genom åren. De flesta har funkat på ungefär samma sätt. Det verkar vara nån standardmodell som många föreningar följer utan att reflektera över varför. Man har sitt årsmöte och väljer en styrelse och tar upp en medlemsavgift. Två år senare är det ingen som orkar angagera sig i styrelsen för det är så mycket bassel med att dra in medlemsavgiften som man behöver för att få ihop betalande medlemmar så man kan få bidrag av komunnen. Bidraget behöver man för att få in pengar till portot så man kan skicka ut inbetalningskort till alla medlemmar så de betalar in medlemsavgiften så man har råd att ha ett postgiro.

Sånt är bara skit. NICK har inget sånt, det är otroligt befriande. I NICK så pysslar vi bara med spåret och inget annat tjafs. All annan verksamhet, som att granska nått kommunalt förslag, bygga en spång eller organisera en tävling sköts på ad hoc-basis av engagerade människor, utan att de behöver binda upp sig på att gå på tolv styrelsemöten elller föra kassabok. Jag tror att det är en kalasmodell för hur man driver en levande förening. Vi klarar av att köpa våra egna sekatörer utan bidrag från staten. I gengäld har vi mycket roligare och färre tvång.

Vill du gå på ett kul årsmöte i år skall du ta dig till ursviks motionsgård på måndag. Vill du bara vara med och dra ett strå till stacken nån gång i bland så går du med på mejllistan.

No comments: