Saturday, April 26, 2008

En till Specialized i stallet


Köpte Elviras första cykel på cykloteket härromdagen. Klart att lilltjejen skall ha en specialized precis som farsan. Den är lite läskig än så länge men med sadeln i botten och skor på fötterna så passar den henne precis. Det tar nog inte lång tid innan röda faran far omkring som en blixt på innergården.
Posted by Picasa

Monday, April 14, 2008

Laståsnor

Jag hade mer eller mindre lagt av med tanken på att ha någon form av långsvansad lastcykel när jag hittade den här sidan: bikerubbish

Jag hade dessutom precis raderat en annons för en longboard från happy. Nu kanske den var cykelrelaterad iaf =)

Skämt och sido så funkar min nuvarande laståsna tillräckligt bra. En stor korg och cykelkärran gör att jag kan få med mig alldeles för mycket saker redan som det är. Däremot så fortsätter jakten på en bra pakethållare till Cannondalen. Den som sitter där nu lirat inte 100 med ortliebväskorna, och den är inte tillräckligt snygg. Jag har köpt på mig lite tillbehör från tubus för att kunna justera monteringspunkterna lite. Kruxet på den hojen är nämligen att fästena på sadelstagen sitter så långt upp att många pakethållare inte når fram. Dessutom är det 145mm spacing och skivbromsar på den. Frågan är bara om man skall satsa på ett nice rack från surly, som om inte annat matchar pakethållaren i andra änden av cykeln, eller en tubus. Tubusen känns som ett säkert kort, och den går dessutom att få tag på.

Thursday, April 10, 2008

Liten uppdatering

Tänkte bara uppdatera lite för Tobbes skull (Hej Tobbe).

Söndagen bjöd på kalasväder, så vi hängde på vår chariot bakom canondalen och trampade ut till saltsjöbaden. Där var det kalas hos en bekant och vi trampade inte hemmåt förren det blivit mörkt. Dinottelysena funkar utmärkt och vi gjorde de 25 kilometrarna från tattby till Huvudsta 30 minuter långsammare än vad en normal SL-resa skulle ha tagit. En riktig toppentur med lilltösen kvittrandes ifrån vagnen hela resan.

Om man får för sig att cykla ut till saltsjöbaden igen kan jag tipsa om att det ligger en dold kebaberia i fisksätra som har riktigt goda kebaber. Fisksätra i övrigt är inte så upphetsande.

På tal om något helt annat så har jag hittat frugans nya hoj. Det får nog bli en till specialized. Specialized centrum, med SKS-skärmar och den nya designercykelkorgen jag beställt, skulle bli kalas. Jag måste bara dubbelkolla att man verkligen får dit fästet till cykelstolen på den ramen, annars är jag tillbaka på ruta ett.