Sunday, September 14, 2008

Nära ögat

Vi var inne på cykloteket i går. De har rea och Hanna behövde ett par bra skor att cykla med. Vi passade även på att provcykla en av de cyklar jag tittat på åt henne som ersättning för hennes gamla pendlarök. En Specialized Centrum Globe. En smutt sak med alfineväxlar, hydrauliska skivor och lätt aluminumram med massor emd standover. Hanna var iväg i tio minuter och kom tillbaka med ett stort leende. Den var rapp och bekväm och växlarna fungerade ypperligt. Med 15% rabatt hade den kostat 6800, vilket får anses som helt acceptabelt.

Det blev dock ingen ny cykel, för på frågan om man kunde få dit en barnstol blev svaret blankt och bestämt; Nej! Ramens utformning omöjliggör effektivt fastsättandet av en Hamax-stol. Jag mättle lite på ramen och på fästet hemma och det verkar som om försäljaren hade rätt. Det går inte ens om man sätter fästet bak och fram. Bummer för oss, cykloteket och Specialized.

Men det blev ett par fox-skor med 30% rabatt. Alltid något.

Tuesday, September 09, 2008

Bäste Svensk!




Det händer lite för mycket kul saker på cykelfronten just nu för att inte blogga om det. Roligast var nog SSSM som bara blir bättre och bättre för vart år som går. Linköpingsarrangemanget blir nog svårslaget dock. En relativt kort bana med mycket stök och lagom blött underlag. Jag trivdes som fisken i vattnet och lyckades missförstå tävlingsreglerna såpass kapitalt att jag gick och blev tvåa. Eftersom ettan var engelsman så titulerar jag mig bäste svensk i oväxlad MTB. Men jag skall inte låta min förnäma placering överskugga restan av tävlingen. Stämningen var på topp redan i bilen på väg ner. Vi var tre glada gossar och två cyklar i en volvo på den dimmiga motorvägen. En tredje cykel inhandlades 40 minuter innan start på plats i Linköping. Väl framme vid parkeringen så insåg jag direkt hur välorganiserat det var när jag fick se en skylt som påpekade att jag cyklade åt fel håll och borde vända. Proffsigt. I övrigt var det bara hur bra som helst med mycket publik och en varm grill hela racet. Att köra en kort varvbana har sina fördelar. =)

Ett par dagar innan racet så lyckades jag impulsköpa en ny ram. En NOS kona explosif som kommer få framlida sina dagar som porteur hade jag tänkt. Den skall väl bli exakt som den cykeln jag har nu, fast robust. Nexus med rullbroms bak, fungerande styrlager, och flak fram är planen. Ganska precis som Gary Fisher simple city 8 (sånär som på styrlagret) som förhoppningsvis kommer till Sverige snart. Om inte annant får det bli en GF till frugan, så får vi varsin porteur.